Eski ABD Başkanı Bill Clinton, COVID dışı enfeksiyon nedeniyle hastanede

Perşembe günü yapılan açıklamada, 75 yaşındaki eski ABD Başkanı Bill Clinton’ın hastanede enfeksiyon kaptığı söylendi.

Doktorlar, Clinton’un California, Irvine’deki merkezde iyi yanıt verdiğini söyledi. Enfeksiyonun koronavirüs ile bağlantısı yok.

Eski cumhurbaşkanının sözcüsü Angel Urena Twitter’da “Salı akşamı Başkan Clinton, Covid ile ilgili olmayan bir enfeksiyon için tedavi görmek üzere UCI Tıp Merkezine kabul edildi.”

İyileşiyor, morali yerinde ve kendisine mükemmel bakım sağlayan doktorlara, hemşirelere ve personele inanılmaz derecede minnettar.”

California Üniversitesi Irvine Tıp Merkezi’ndeki doktorlar, Clinton’un kabul edildiğini doğruladı. Urena, Clinton’ın hastanedeki doktorları Dr. Alpesh Amin ve Dr. Lisa Bardack’ın bir açıklamasını tweetledi.

Açıklamada, “Başkan Clinton, UC Irvine Tıp Merkezi’ne götürüldü ve enfeksiyon teşhisi kondu” denildi. “Yakın takip için hastaneye yatırıldı ve IV (intravenöz) antibiyotik ve sıvı verildi.

“Sürekli izleme için hastanede kalıyor. İki günlük tedaviden sonra beyaz kan hücresi sayısı düşüyor ve antibiyotiklere iyi yanıt veriyor.”

Açıklamada, “Yakında eve gitmesini umuyoruz” dedi. Hastanedeki bir Agence France-Presse (AFP) muhabiri, bir otoparkta toplanan büyük bir medya paketi dışında VIP hastadan hiçbir iz bulunmadığını söyledi.

CNN, bir idrar yolu enfeksiyonunun Clinton’un kan dolaşımına yayıldığını bildirdi. Haber kanalının tıbbi muhabiri Sanjay Gupta, Clinton’un Salı günü Kaliforniya’ya yaptığı bir ziyaret sırasında yorgun hissettiğini bildirdiğini ve COVID-19 ve kalple ilgili sorunları ekarte eden testler için hastaneye gittiğini söyledi. Clinton, 1993’ten 2001’e kadar Amerika’nın 42. başkanı olarak görev yaptı.

46 yaşında seçilerek ABD tarihinin en genç üçüncü başkanı ve göreve gelen ilk Baby Boomer oldu. 1998’de Clinton, Beyaz Saray stajyeri Monica Lewinsky ile olan ilişkisi hakkında yalan söylediği için Temsilciler Meclisi tarafından -Amerikan tarihinde bu rezil ayrımı kazanan yalnızca ikinci başkan- tarafından görevden alındı. Sonunda Şubat 1999’da Senato tarafından beraat etti.

2004 yılında, 58 yaşındayken, doktorlar yaygın kalp hastalığı belirtileri bulduktan sonra dörtlü bir baypas ameliyatı geçirdi. Yağlı yiyecekleri sevmesiyle ün yapmış olan Clinton, sağlık korkusundan sonra vegan beslenmeyi benimsedi. 2010 yılında kalp ağrıları şikayeti üzerine stent ameliyatı oldu. Aynı yıl vegan olma kararının zor olmadığını söyledi.

People for the Ethical Treatment of Animals tarafından Dallas’ta düzenlenen bir etkinlikte Clinton, “Dört kez kalp atışı geçirdiğinizde ve büyükbaba olmak için yaşamak istediğinizde değil” dedi.