Eski Türkiye, Dortmund orta saha oyuncusu Nuri Şahin, oyunculuk kariyerine son verdi

Eski Türkiye ve Borussia Dortmund orta saha oyuncusu Nuri Şahin, 33 yaşında oyuncu olarak kariyerinin sona erdiğini duyurdu ve artık bir teknik direktör olarak kariyerine devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Şahin, Cumartesi günü Türk kulübü Antalyaspor’un Sivasspor deplasmanında ilk maçına çıkmadan önce İspanyol spor gazetesi AS’ye “Futbolcu olarak dönmeyeceğim” dedi.

Şahin sürpriz bir şekilde bir hafta önce Antalyaspor’un teknik direktörlüğüne getirildi. Türk basını, Ersun Yanal’ın yerine beş yıllık bir sözleşme verildiğini, ancak oynamaya devam etmek istiyorsa kendisini seçebileceğini bildirdi.

Faport TAV Antalyaspor şu anda Türkiye Süper Lig’de sekiz maçta sadece sekiz puanla 14. sırada bulunuyor. Kulüp, kısa süre önce A Takımı’nın teknik yöneticisi olarak Hollandalı teknik adam Alfons Groenendijk’i, Brezilyalı uzman Marcelo Lins Martins’i performans antrenörü olarak Şahin’in teknik direktörlüğüne getirdi. .

Şahin, 16 yaşında Dortmund takımına girdiğinde bir noktada Bundesliga’nın en genç oyuncusu ve golcüsüydü. 2011’de Jurgen Klopp’un yanında Bundesliga ve Almanya Kupası’nı kazanmasına rağmen, Şahin, görünüşe göre erken dönemdeki muazzam potansiyelini hiçbir zaman gerçekleştiremedi.

“Los Galacticos”un 2012 İspanya La Liga şampiyonluğunu kazandığı 2011-12 sezonunda Real Madrid orta saha oyuncusuydu. Şahin, 2014 yılında Borussia Dortmund’a döndü.

Aynı zamanda Harvard mezunu olan yetenekli orta saha oyuncusu, Antalyaspor’a geçmeden önce Feyenoord, Liverpool ve Werder Bremen’de de forma giydi ve Türkiye için 50’den fazla maça çıktı.

Şahin, 2018 yılında Dortmund forması giyerken Harvard Business School’a spor yönetimi için kabul edildi. Futbol ve eğitimi birleştirdi.

Şahin, 26 Nisan 2018’de Twitter’da “Harvard Business’a kabul edildiğimi bildirmekten memnuniyet duyuyorum! Program için çok heyecanlıyım ve efsanevi Anita Elberse #LifeAtHBS ile tanıştığım için çok mutluyum” diye yazdı. Harvard’da eğlence, medya ve spor işi”. Şahin bu programı aynı yıl tamamladı.

Parkın ortasındaki pas yeteneğiyle tanınan Şahin, 2020 yılında Antalyaspor’a katıldı ve bu kulüple Haziran 2022’ye kadar oyuncu olarak sözleşmesi bulunuyor.