AirPods’a su gelirse ne yapmalısınız?

Böyle şeyler olabilir. Çamaşır makinesine bir sürü çamaşır atıyorsunuz ve AirPod’larınız en sevdiğiniz pantolonunuzun cebine tıkılıyor. Ya da tuvalette oturuyorsunuz ve sonra ne olacağını biliyorsunuz.

Elektronikler suyla buluşur ve onları kurutmanın bir yolunu arayan çılgınca bir aramayı tetikler. Kurtulabilirler mi? Belki. AirPod’larınız ıslanırsa şunları yapabilirsiniz.

Ama bekleyin… önce açıklığa kavuşturulması gereken birkaç önemli şey var.

AirPods aslında su geçirmez mi?

Tek kelimeyle, hayır. AirPods’un hiçbir sürümü (standart AirPods, AirPods Pro, AirPods Max) su geçirmez değildir. Şarj kutuları ve Akıllı Kılıflar da su geçirmez değildir.

AirPod’lar suya dayanıklı mı?

Standart AirPods, AirPods Max, şarj kutuları ve Smart Case için hayır. Ancak AirPods Pro sahipleri için iyi bir haberimiz var: Tere ve suya dayanıklıdırlar ve IPX4 suya dayanıklılık derecesine sahiptirler. Bu, AirPods Pro’nun herhangi bir yönden su sıçramasına veya terden ıslanmasına dayandığı anlamına gelir. Ancak su direncinin zamanla azaldığını bilmelisiniz. Normal aşınma, AirPods Pro’nun su direncini azaltabilir.

Tamam, öyleyse AirPods’u nasıl kurutursun?

AirPods ıslanırsa onları kurtarmak mümkün olabilir. Mümkün olan en kısa sürede, bunları kurutmak için mikrofiber bez gibi yumuşak, kuru ve tüy bırakmayan bir bez kullanın. Ardından, kurumaları için güvenli bir yere koyun. Ne kadar ıslak olduklarına bağlı olarak, tamamen kurumaları bir gün veya daha uzun sürebilir. Kılıflar en iyi kapak açıkken kurur ve baş aşağı saklanır.