Facebook, devasa bir metaverse (sanal evren) inşa etmek için Avrupa’da 10.000 kişiyi işe alıyor

Facebook bu metaverse (sanal evren) olayı hakkında ciddileşiyor.

Pazartesi günü şirket, metaverse adını verdiği şeyi geliştirmek için Avrupa Birliği genelinde 10.000 yeni iş yaratmayı planladığını duyurdu. Facebook’un kendi sözleriyle, “sanal ve artırılmış gerçeklik gibi teknolojileri kullanan birbirine bağlı sanal deneyimlerin yeni bir aşaması “.

Yazar Neal Stephenson , her iyi siberpunk kütüphanesinin zımbalarından biri olan 1992 romanı Snow Crash’de “metaverse” terimini kullandı . Son zamanlarda bu terim, oldukça farklı şeyler ifade etmek için sıklıkla kullanılmaya başlandı; Facebook, Stephenson gibi, onu oyunun ötesine geçen sanal ve artırılmış gerçekliğe bağlar. Sotheby’s ise kısa süre önce Metaverse adlı bir dijital sanat platformu başlattı .

Facebook’un metaverse versiyonu sadece Facebook olmayacak. Şirket, onu inşa etmek için diğer şirketlerle ortaklık kuracak ve “hiçbir şirketin meta veri deposuna sahip olmayacağını ve işletmeyeceğini” iddia ediyor.

Ayrıntılar şu anda biraz fazla, ancak Facebook’un yeni girişiminin merkezinde Avrupa teknoloji yeteneğine yapılan yatırım var. Şirket, önümüzdeki beş yıl içinde AB içinde 10.000 “yeni yüksek vasıflı iş” yaratacağını söylüyor.

Şirket bir basın açıklamasında, “AB’nin teknoloji şirketlerinin yatırım yapması için harika bir yer olmasını sağlayan bir dizi avantajı var – büyük bir tüketici pazarı, birinci sınıf üniversiteler ve en önemlisi en kaliteli yetenekler” dedi. “Gelişmekte olan teknoloji yeteneğinin ötesinde, AB’nin internetin yeni kurallarını şekillendirmede de önemli bir rolü var. Avrupalı ​​politika yapıcılar, ifade özgürlüğü, mahremiyet, şeffaflık ve bireylerin hakları gibi Avrupa değerlerini dünyaya yerleştirmeye yardımcı olma yolunda öncülük ediyor. “

Facebook kısa süre önce , çalışanların sanal bir ortamda toplantı yapmalarını sağlayan Horizon Workrooms adlı bir Oculus uygulamasını piyasaya sürdü.

Temmuz ayında The Verge’e konuşan Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, metaverse’i “mobil internetin halefi” olarak nitelendirdi. Şirketin metaverse fikrinin sadece VR ve AR’yi değil, aynı zamanda PC’leri, mobil cihazları ve oyun konsollarını da kapsadığını ve buna “birlikte olabileceğimiz senkronize bir ortam” adını verdiğini söyledi.