Netflix sonunda ‘Squid Game’i kaç kişinin izlediğini paylaştı ve evet, bu bir rekor

İnterneti istila eden dizi, artık resmi bir unvan kazandı: Netflix’in bugüne kadarki en büyük dizi lansmanı.

Kore yapımı distopik hayatta kalma gerilim serisi Squid Game , yayıncının resmi hesabından yapılan son bir tweet’e göre, 17 Eylül’de ekrana geldiğinden beri 111 milyon “hayran” tarafından izlendi. Ayrıca dünya genelinde 94 ülkede Netflix’te 1 numara oldu.

Dizi, yayınlanmasından sonraki ilk ayda 82 milyon haneye giren şehvetli dönem draması Bridgerton’ın en son sahip olduğu unvanı elde etti.

Netflix Asya Pasifik (Hindistan hariç) içerikten sorumlu başkan yardımcısı Minyoung Kim, “Bugün Squid Game en çılgın hayallerimizin ötesine geçti” diyor.

Ancak Netflix’in verileri tek taraflı sonuçlar. Bu istatistikler Netflix’in kendisinden geliyor ve henüz herhangi bir dış kaynak tarafından doğrulanmadı. Ayrıca Netflix’in ölçümü olduğu dikkate alınacak olursa: şirket, izleyicileri en az iki dakikalık bir dizi veya film izlemiş olan tüm hesaplar olarak saydığı unutulmamalı.

Yine de, potansiyel olarak taraflı rakamlara rağmen, Squid Game , Netflix’te bir numarayı ele geçirdi. Şovun başarısı inkar edilemez: dünya çapında meme’ler, trendler ve tartışmalar başlatan bir pop kültürü fenomeni oldu.